Leo Ammerlaan bv en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn belangrijke thema’s binnen de Nederlandse tuinbouw. In onze moderne plantenkwekerij nemen wij deze verantwoording. Naast onze zorg voor het milieu gaat Leo Ammerlaan bv net een stapje verder. Bij al onze bedrijfsactiviteiten in onze moderne plantenkwekerij hebben wij oog voor mens, maatschappij en milieu zowel binnen als buiten de Nederlandse tuinbouw. Dat blijkt bij Leo Ammerlaan bv bijvoorbeeld uit diverse milieumaatregelen – verlaagde CO2-uitstoot, aardwarmtewinning, telen onder het SKAL-label en MPS (labels in de Nederlandse tuinbouw). Maar ook in een duurzaam personeelsbeleid en lokale en maatschappelijke betrokkenheid wordt aandacht besteed in onze moderne plantenkwekerij.

Moderne plantenkwekerij midden in de maatschappij

De lokale betrokkenheid van Leo Ammerlaan bv is groot. We voelen ons verbonden met onze leefomgeving en leveren daar graag een bijdrage aan. Deze bijdrage reikt verder dan de Nederlandse tuinbouw. Bijvoorbeeld door steun te bieden aan Hospice Lansingerland of door diverse scholen te voorzien van plantjes voor in de schooltuinen. Tijdens onze jaarlijkse Leo Ammerlaan-loop stellen wij onze kassen open om het publiek kennis te laten maken met onze moderne plantenkwekerij. De hardlopers en hun publiek zien dan op een sportieve manier kennis met een moderne plantenkwekerij in de Nederlandse tuinbouw. De opbrengst van deze loop is voor diverse goede doelen.

Onze betrokkenheid bij de samenleving reikt verder dan onze eigen regio. We steunen onder meer de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM), Alpe d’HuZes en Baobab Kids. Voor alle goede doelen die we steunen geldt dat we ons er vanuit het hele bedrijf bij betrokken voelen. We nodigen iedere medewerker van Leo Ammerlaan bv uit om initiatieven aan te dragen die onze steun verdienen.

Sponsoring

Leo Ammerlaan bv sponsort jaarlijks een groot aantal sportverenigingen en sportevenementen in de regio. Verder doet ons bedrijf binnen en buiten de Nederlandse tuinbouw mee aan diverse activiteiten, waarvan de opbrengsten naar goede doelen gaan. Wij organiseren bijvoorbeeld de jaarlijkse zomerbloeiersmarkt voor onze relaties en de Leo Ammerlaan-loop. Ook leveren wij sinds 25 jaar alle zomerbloeiers voor de lokale markt van de Lions Clubs uit de omringende gemeenten.